mandag den 6. maj 2013

3 til anledningen: Sommeren er kommet

Hej derude! Beklager stilheden den seneste uge, men jeg har lige været et tiltrængt smut i udlandet og besluttede at droppe alt, der hed bloggeri og musiknørderi i den lille uge, jeg var afsted. Nu er jeg til gengæld tilbage med fornyet blod på tanden. Sommeren er vist også tilbage - 20 grader, mand. Havde aldrig troet, at denne her tid ville komme igen. Blev derfor inspireret til at fyre op for tre yndlingsnumre, der kredser om emnet sol og sommer. Enjoy!

Sunshine var det danske band Ginger Ninjas første single, og må også siges at være den mest succesfulde af slagsen. Nummeret ramte de danske radiostationer i juni 2009 og passede perfekt som et kækt og dansevenligt sommerhit. Senere blev nummeret efterfulgt af debutalbummet "Wicked Map" i 2010 - et album, der i sin tid blev mødt med stor begejstring fra undertegnede og som bød på flere ørehængere. Havde desuden fornøjelsen af at opleve bandet live flere gange, og energien og spilleglæden var storsmittende på publikum. Siden har der været stille fra drengene, der dog efter sigende arbejder på et nyt album. Indtil da kan man da heller ikke andet end at nyde denne boblende glædesperle af en sang.


The Weeknd er en af mine helt store musikalske darlinger, og det har han været i et par år efterhånden. Unge Abel Tesfaye, der gemmer sig bag kunstnernavnet, kan noget med at strikke stemningsmættede beats og en dragende vokal sammen til noget, der bliver helt og aldeles fremragende. Dette nummer er ingen undtagelse. Till Dawn (Here Comes The Sun) stammer fra debuten, "Triology", der blev udgivet sidste år. Albummet bestod af en samling af tidligere udgivne mixtapes, "House Of Balloons", "Thursday" og "Echoes Of Silence" (alle fra 2011) og derudover tre spritnye bonustracks. Dette nummer er et af disse bonustracks og blev straks en af mine favoritter på iPod'en. Den unge canadier er en vaskeægte hitmager, der er ingen andre måder at kategorisere ham på.


Vi har på dette nummer at gøre med en rising star. Angel Haze hører til den sjældne race, der går under navnet "kvindelige rappere, der rent faktisk rapper godt og seriøst". For nok spyttede Nicki Minaj de vildeste rim på Kanye Wests Monster  (starter ca. 3:40), men derudover synes jeg, hendes teknik drukner i dancedunkerier og tyggegummipop, hvilket jeg desværre synes, er en tendens, der er at spore hos mange kvindelige rappere. Angel Haze er en slagkraftig ung rapper født i Michigan, der har noget på hjerte. Nummeret her stammer fra mixtapet "Reservation", der blev udgivet i juli 2012 og indeholdt en håndfuld helt fabelagtige numre (udover Hot Like Fire kan bl.a. nævnes New York, Werkin' Girls og Castle On A Cloud). Haze har en fænomenal teknik, fremragende tekster og en fed lyd bag sig. Klart et bekendtskab, man kan håbe på bliver udvidet i form af flere udgivelser i fremtiden.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar

nRelate